
یونیسف: دشواری بیسابقه لجستیک میلیونها کودک را در خطر بیماریهای واگیر قرار داده
یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل هشدار داد تاخیری که شیوع کرونا در ارسال محمولههای واکسن در دنیا ایجاد کرده، جان میلیونها کودکی را در خطر قرار داده که نمیتوان آنها را بر علیه بیماریهایی مثل سرخک و فلج اطفال واکسینه کرد.
به گفته یونیسف، به دلیل "محدویتهای بیسابقه لجستیک"، ارسال واکسن از هفته آخر ماه مارس (ابتدای سال ١٣٩٩) هفتاد تا هشتاد درصد کمتر شده است چرا که تعداد پروازهای تجاری در دنیا بسیار کاهش یافته است. تعداد پروازهای دربست که همچنان فعال هستند بسیار کم شده و این هزینه حمل و نقل را بسیار افزایش داده و گاهی هزینه ارسال محمولهها دویست درصد افزایش یافته است.
یونیسف از دولتها و شرکتهای هوایی خواست هر چه سریعتر برای انتقال واکسن، حمل و نقل ارزان فراهم کنند.
ماریکسی مرکادو، سخنگوی یونیسف گفت: "پرداخت قیمت بالاتر برای کشورهایی که منابعشان محدود است دشوار است و این کودکان را مقابل بیماریهای قابل پیشگیری مثل فلج اطفال و سرخک آسیبپذیر میکند. اختلال در ایمنسازی کودکان بخصوص در کشورهایی که نظام بهداشت و درمان کارآمدی ندارند ممکن است به فاجعهای بسیار فراتر از همهگیری امسال منجر شود."
خانم مرکادو گفت دستکم ٢٦ کشور به دلیل تاخیر در ارسال واکسن در معرض خطرند بخصوص در آفریقا و برخی کشورهای آسیایی مثل میانمار و کره شمالی. خانم مرکادو گفت در پنج کشور آسیب پذیر سرخک شیوع پیدا کرده است.
یونیسف سالانه ٢/٤٣ میلیارد دُز واکسن در صد کشور دنیا تولید میکند که ٤٥ درصد کودکان زیر پنج سال دنیا را پوشش میدهد.
حتی پیش از همهگیری کرونا هم یونیسف هشدار داده بود که واکسنهایی مثل فلج اطفال و سرخک به تعداد قابل توجهی از بیست میلیون کودک زیر یک سال دنیا نمیرسد.
در چند روز گذشته یونیسف درباره کمبود واکسیناسیون بخصوص در جنوب آسیا هشدار داده و گفته بود شیوع کرونا باعث تاخیر در ارسال واکسن شده و از طرف دیگر خانوادهها هم از بیم کرونا به درمانگاهها و مراکز بهداشتی مراجعه نمیکنند.
به گفته یونیسف ٤/٥ میلیون کودک در این منطقه که مستعد شیوع بیماری هایی مثل فلج اطفال، سرخک و دیفتری است در وضعیتی بحرانی قرار گرفتهاند.
ژان گو مدیر یونیسف در آسیای جنوبی در بیانیهای گفته بود: "در حالی که به نظر نمیرسد کرونای ٢٠١٩ کودکان را به بیماری شدید مبتلا کند، اختلال در برنامههای رایج واکسیناسیون، سلامت صدها هزار کودک را در خطر قرار داده است. این تهدید بسیار جدی است."
به گفته یونیسف سالانه ١/٥ میلیون کودک در دنیا به علت بیماریهای قابل پیشگیری جان میبازند.
پاکستان و افغانستان دو کشور همسایه ایرانند که یکی از آخرین همهگیریهای فلج اطفال در آنها رخ داده است. در پاکستان به دلیل شیوع کرونا اکنون واکسیناسیون متوقف شده است.
شمار جهانی مبتلایان به فلج اطفال در دنیا از سال ١٩٨٨ تاکنون ٩٩ درصد کاهش داشته اما سال گذشته صد نفر در پاکستان به این بیماری مبتلا شدند.
بی بی سی