
شصت درصد کودکآزاریها در ایران 'به دست پدران انجام میشود'
بنابر اعلام سازمان بهزیستی پدران ایرانی مسئول حدود ۶۰ درصد موارد آزار کودکان در سال گذشته (۱۳۹۵) بودهاند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) حسن اسدبیگی، رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی گفته است بنا بر آمار در سال گذشته ۱۶۴۲ مورد کودک آزاریها یعنی ۶۰ درصد این موارد از سوی پدر صورت گرفته است.
براساس این آمار ۸۶ درصد موارد کودکآزاری در ایران در طی سال گذشته از سوی والدین کودک صورت گرفتهاست.
آقای اسدبیگی همچنین گفته است: "از این آمار ۷۳۹ مورد یعنی ۲۶ درصد توسط مادر، ۸ مورد توسط خواهر و ۲۰ مورد نیز توسط برادر صورت گرفته است."
بر همین اساس تنها یک و نیم درصد موارد آزار خردسالان در ایران توسط افراد غریبه صورت گرفته است.
تا قبل از سال ۱۳۸۱، کودکآزاری جنبه خصوصی داشت و تنها با شکایت قابل پیگیری بود. اما با مصوبه مجلس در سال ۱۳۸۱ جنبه عمومی پیدا کرد.
بر اساس ماده چهار آن مصوبه، صدمه، آزار، شکنجه جسمی و روحی کودکان، جلوگیری از تحصیل آنان، نادیده گرفتن سلامت و بهداشت جسمی و روانی آنان جرم است و مرتکب آن حداکثر به شش ماه زندان یا پرداخت جریمه نقدی محکوم میشود؛ مجازاتی که به گفته فعالان حقوق کودکان، ناکافی و غیربازدارنده است.
در سال ۱۳۸۸ مسئولان وقت قوه قضاییه لایحه دیگری با عنوان "لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان" را با هدف قانونی کردن حقوق کودکان به مجلس ارائه کردند.
این لایحه، دو سال بعد در سال ۹۰ در کمیسیون لوایح دولت به تصویب رسید و به مجلس ارسال شد اما با گذشت شش سال هنوز در مجلس در دست بررسی است و تصویب نشده است.
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی درباره این لایحه گفته است: "در این لایحه به سوء رفتار، بهرهکشی، فحشا، معامله و خرید و فروش کودک مدنظر قرار گرفته است. همچنین اگر کودک مورد تحقیر قرار بگیرد، ترسانده شود و یا در وضعیتی قرار بگیرد که از لحاظ روانی مورد آزار قرار بگیرد، مصداق کودک آزاری در نظر گرفته شده است."
بر اساس آماری که سه ماه پیش بهزیستی استان تهران اعلام کرده٬ از مجموع بیش از ۳۰۰ هزار تماس تلفنی با اورژانس تهران در یک سال گذشته٬ بیش از ۲۶۰۰ مورد آن مربوط به کودکآزاری بوده است.
مراکز اورژانس اجتماعی موظف هستند به افرادی که خشونت خانگی دیدهاند٬ از جمله کودکان و همسران و معلولان خدمات فوری ارائه دهند.
حدود سه ماه پیش، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت گفته بود: "ما آماری در زمینه خشونتهای جنسی نداریم، اما آمارمان صفر هم نیست؛ آموزشهای صحیح میتواند در مساجد، مدارس و رسانهها به کودکان داده شود."
این اظهارات با انتشار خبر مفقود شدن و قتل آتنا اصلانی، دختر ۷ ساله پارسآبادی همزمان شد.
بعد از کالبدشکافی اعلام شد که آتنا اصلانی پیش از قتل مورد آزار و اذیت جنسی هم قرار گرفته است.
حکم اعدام فردی که به جرم قتل آتنا اصلانی به اعدام محکوم شده بود،هفته پیش در ملا عام اجرا شد.
بی بی سی