
سازمان ملل: مسلمانان روهینگیا قربانی کشتار، شکنجه، تجاوز روشمند و مداوم بودهاند
گروه حقیقتیاب حقوق بشر سازمان ملل میگوید که آوارگان روهینگیا قربانی کشتار، شکنجه، تجاوز و آتشافروزی عمدی روشمند و مداوم بودهاند.
بازرسان این گروه که اجازه سفر به میانمار را نداشتند با آوارگان روهینگیا که خود را به بنگلادش رساندهاند گفتگو کرده بودند و نتایج بررسی خود را امروز در ژنو ارائه کردند.
سرپرست این گروه حقیقت یاب دادستان کل سابق اندونزی مرزوقی داروسمن است و قرار است گزارش اولیه این گروه اوایل سال آینده میلادی به سازمان ملل ارائه شود.
آقای داروسمن گفت که شمار کسانی که در حمله و سرکوب ارتش میانمار به مسلمانان روهینگیا کشته شدهاند معلوم نیست، اما انتظار میرود که رقم "بالایی" باشد. او گفت: "آوارگان به الگوی روشمند و مداومی اشاره می کنند که حاکی از نقض واضح حقوق انسانی صدها هزار نفر است."
این گروه از سه کارشناس مستقل تشکیل شده بود که شش روز با برخی از ششصد هزار آوارهای که به بنگلادش گریخته اند مصاحبه کردهاند.
این بازرسان میگویند که در گفتگو با آوارگان روستاهای مختلف در استان راخین، روایتهایی از کشتار و شکنجه و تجاوز را شنیدهاند که با همدیگر همخوانی داشتهاند.
به گفته آقای داروسمن این کارشناسان در پایان سفر خود به بنگلادش "بشدت به هم ریختهاند." یکی از این سه کارشناس مستقل، خانم رادیکا کوماراسوامی گفت از آنچه شنیده بشدت "تکان خورده و عصبانی" است و با وجود سالها کار در زمینه حقوق بشر، چنین روایتهای "دهشتباری" از خشونت جنسی را نشنیده بوده است.
بجز این سه بازرس، گروهی دیگر از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل هفتهها است که مشغول مصاحبههای مفصل با آوارگان روهینگیا هستند.
این گروه حقیقتیاب بار دیگر بر خواسته خود برای یافتن اجازه سفر به استان راخین و گفتگو با مقامات دولتی و نظامی میانمار برای روشن شدن حقایق تاکید کرد.
از ماه اوت، زمانی که به گفته مقامات میانمار، حملات پیکارجویان روهینگیا باعث آغاز عملیات گسترده نظامیان شد، بیش از ششصد هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به بنگلادش گریختهاند.
به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، بسیاری از این پناهجویان گفتهاند که مستقیما از کشتار و سوزاندن روستاها در شمال استان راخین گریختهاند و بعضی از آنها بشدت مجروح بودهاند.
بعضی دیگر هم به دلیل ترس از خشونتها ناچار به فرار شدهاند.
بی بی سی