پاکستان همکاریهای نظامی-اطلاعاتی با آمریکا را تعلیق کرد
پاکستان همکاریهای نظامی و اطلاعاتی با آمریکا را به حالت تعلیق در آورده است. این تصمیم پاکستان به دنبال قطع کمکهای نظامی آمریکا به این کشور صورت میگیرد.
خرم دستگیر، وزیر دفاع پاکستان، گفته است کشورش به تعهدات خود در قبال جنگ با تروریسم عمل کرده و به تلاشهایش در این زمینه ادامه خواهد داد.
محمد وزیری--بیبیسی
این اولین واکنش عملی پاکستان به قطع کمکهای مالی اخیر از سوی آمریکاست که حدود ۱ میلیادر دلار میشود؛ که حتی ممکن است بیش از این مقدار را نیز در برگیرد. البته مشخص نیست که آیا این همکاریها بلافاصله به حالت تعلیق در آمده است و یا در یک فاصله زمانی و به تدریج اعمال خواهد شد. ولی به هر صورت این واکنشی که در قبال اقدام آمریکا صورت گرفته است بالقوه میتواند بر فعالیت گروههای ستیزهجو در منطقه و بویژه در افغانستان دستکم در کوتاه و میان مدت تاثیر بگذارد. محور اصلی همکاریهای رسمی اطلاعاتی دو کشور در زمینه شبکه القاعده بوده است و در مواردی نیز شامل دیگر گروههای ستیزهجو از جمله طالبان نیز بوده است اگرچه درخصوص سطح این همکاریها بویژه درباره طالبان، دو کشور نظرات مختلفی دارند و یکدیگر را به کمکاری و یا عدم قدردانی کافی از اقدامات انجام شده متهم میکنند.
تهدیدهای آمریکا درقبال پاکستان در گذشته نیز وجود داشته است، اما شاید این اولین بار باشد که از سال ۲۰۰۱ تاکنون بدین صورت شدید بوده است و شاید پس از کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر سابق شبکه القاعده، اولین موردی باشد که باعث شده است روابط دو کشور تا این حد رو به تیرگی برود. اسامه بن لادن در ماه مه سال ۲۰۱۱ میلادی و در حمله نیروهای ویژه آمریکا در ابیتآباد پاکستان کشته شد.
هر دو کشور برای فشار بریکدیگر کارتهایی برای بازی دارند که در صورت به کار گرفتن آنها ممکن است بر ترتیبات امنیتی در منطقه تاثیر بگذارد.
دولت آمریکا اعلام کرده تمامی کمکهای نظامی خود به پاکستان را تا زمانی که دولت پاکستان دست به اقدام عملی علیه گروههای پیکارجو مانند گروه طالبان و شبکه حقانی نزند، قطع خواهد کرد.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا هم پاکستان را متهم کرده که همزمان با دریافت میلیاردها دلار کمک از آمریکا به این کشور دروغ میگوید.
پاکستان اتهامهای آمریکا را رد کرده و میگوید دههها فداکاری مردم پاکستان نادیده گرفته میشود.
بی بی سی